Voordrachten georganizeerd door

Werkgroep De Ronde Tafel(Data onder voorbehoud. Kijk best enkele dagen op voorhand of er niets gewijzigd is.)

OPGELET: NIEUWE VERGADERPLAATS!!!

De zaal van 't Vosken was mooi en gezellig gelegen in hartje Gent, maar de zichzelf zo fantastisch vindende burgemeester Daniël Termont en schepen Filip Watteeuw hebben er een erezaak van gemaakt om automobilisten tot het uiterste te pesten met waanzinnige immobiliteitsplannen en dito parkeertarieven.
Vandaar dat we het vanaf jan. 2017 op een andere plaats gaan proberen:

Gasthof 't Haeseveld, Alfons Braeckmanlaan 430, 9040 Sint-Amandsberg.

Gratis parkeerplaats zat!


Za. 17/6/2017, 20h: Joost Vanhove: het PAVA-bewustzijnsmodel

Joost Vanhove heeft 33 jaar ervaring in life-coaching en in het begeleiden van groepen. Samen met zijn vrouw, Dr. Els Van Hoogenbemt, is hij al 26 jaar lang de bezieler van Centrum GEA, een vormingscentrum waarin hij trainingen geeft in zelfontplooiing en bewustwording. In zijn onlangs verschenen boek De Spiegel van Helder Bewustzijn, stelt hij voor het eerst alle aspecten voor van het PAVA-bewustzijnsmodel.
Het PAVA-bewustzijnsmodelbevat de essentie van zijn ruime ervaring in het begeleiden van individuen en groepen met heel diverse levensvragen. Het is een synthese van diverse vormen van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording (allerlei invalshoeken voor psychotherapie, coaching en zelfreflectie), oude spirituele tradities en inspirerende mensen die levenswijsheid demonstreren.
Niet alleen collega-lesgevers, -mentors en -coaches, maar ook pedagogen, leden van allerlei denktanks en maatschappijkritische meerwaardezoekers vinden de PAVA-methode baanbrekend en uniek doordat het heel wat kwaliteiten combineert in één duidelijk model: het is holistisch, veelzijdig en volledig, praktisch, efficiënt en toepasbaar voor iedereen en in elke situatie.
Het is een universele wegwijzer naar meer efficiëntie, tevredenheid, innerlijk leiderschap en zingeving. Niet alleen voor professionele begeleiders, maar ook voor elke gedreven meerwaardezoeker. Daardoor geeft het heel sterke aha belevingen, dikwijls al vanaf de eerste maal dat je er kennis mee maakt. Het boek is nu al een standaardwerk.

Na zijn master-opleiding in de taal- en letterkunde (1984) heeft Joost Vanhove zich gespecialiseerd in neuro- en psycholinguïstiek (Uppsala) en is hij werkzaam geweest aan de Universiteit van Gent (in de departementen Scandinavistiek en Kennisleer). Samen met zijn vrouw, Els Van Hoogenbemt, heeft hij 26 jaar geleden het training instituut Centrum GEA opgericht (erkend door de Vlaamse Overheid) waarin ze trainingen en workshops aanbieden op het vlak van bewustwording. Joost is ook coach (individuele – en partnerbegeleiding). Daarnaast werkt hij als gastdocent in scholen, als mentor voor leidinggevenden en als teamcoach voor organisaties. Hij is ook een van de pioniers die, in samenwerking met de VDAB, loopbaancoaching geeft. Intussen heeft hij 33 jaar ervaring als life-coach, psychotherapeut, mentor en trainer in zelfontplooiing. De voorbije 15 jaar heeft hij er zich op toegelegd om de essentie van zowel de hedendaagse methodes van zelfontplooiing als van oude tradities op het vlak van bewustwording samen te brengen in duidelijke modellen en praktisch processen voor zelfontplooiing. Zijn boeken "Het Gouden Geschenk" en "De Spiegel van Helder Bewustzijn" zijn daar de neerslag van. In deze boeken stelt hij respectievelijk zijn methode van Zelf-Integratie en het PAVA-bewustzijnsmodel voor. Daarmee heeft hij al velen geholpen om op alle terreinen van hun leven meer geluk, vreugde en zingeving te ervaren: zowel in hun relaties, in hun werk als in hun persoonlijke ontwikkeling.Za. 24/6/2017, 19h: Jaarlijks etentje

We hebben weer een lekker en gezellig restaurantje gevonden waar we bij goed weer buiten kunnen zitten:
Hof van Heusden, Laarnebaan 99, 9070 Heusden (www.hofvanheusden.be)
Er zal een menu ("amuse", voorgerecht & hoofdgerecht) zijn aan 30€, naar keuze:

 • vis:
  Carpaccio van in kriek gemarineerde zalm, zalf van wasabi, mosterdsla
  Vispannetje
 • vlees:
  Tartaar van Belgisch Wit-blauwe
  Varkenshaasje, lentegroenten, verse kroketten
 • vegetarisch:
  Aspergekroketten met hun garnituur
  Pasta met verse lentegroenten, curry dressing

Inschrijven ten laatste 20/6 a.u.b. (koen@astrovdm.com) met vermelding van wat u verkiest (vlees/vis/veg. of eventuele mix).Za. 16/9/2017, 20h: Koenraad Elst

(Meer informatie volgt.)

De spreker is u allicht al bekend:
Koenraad Elst, °Leuven, 7 Aug. 1959
Dr. oriëntologie, lic. sinologie, lic. indologie, lic. filosofie
Engelstalige blog: koenraadelst.blogspot.com
NL webstek: www.koenraadelst.info
Artikels: independent.academia.edu/KElstZa. 21/10/2017, 20h:

(Onderwerp nog niet vastgelegd.)Za. 18/11/2017, 20h:

(Onderwerp nog niet vastgelegd.)Za. 16/12/2017, 20h:

(Onderwerp nog niet vastgelegd.)
Plaats voordrachten:
Indien niet anders aangegeven, hebben de voordrachten plaats om 20h
in de zaal van Gasthof 't Haeseveld,
Alfons Braeckmanlaan 430, 9040 Sint-Amandsberg (Gent).

Er is voldoende gratis parking vlak voor de deur.
Openbaar vervoer: bus 38 vanaf het Dampoortstation tot halte Achtendries, dan 5 min. lopen.
Opgelet: behalve enkele sobere versnaperingen zijn er geen maaltijden verkrijgbaar in dit etablissement.

Inkom:
Normaal, tenzij anders vermeld: 10 euro, leden 8 euro, steunleden gratis.